
Timbalan Menteri Digital Datuk Wilson Ugak Kumbong/Foto BERNAMA
KUALA LUMPUR,3 Mac – Rang Undang-Undang (RUU) Tadbir Urus Kecerdasan Buatan (AI) dijangka dibentangkan di Parlimen pada penghujung tahun ini.
RINGKASAN BERITA AI
−
Sistem AI yang menguruskan kandungan sensitif seperti agama akan dikategorikan sebagai berisiko tinggi dan tertakluk kepada keperluan pematuhan serta audit yang lebih ketat.
Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.