Cuaca panas : Kedah laksana solat Istisqa di 12 daerah

2026-03-26    HaiPress

Orang ramai menunaikan solat sunat Istisqa diadakan di Kedah

ALOR SETAR,26 Mac – Solat sunat Istisqa diadakan di seluruh masjid daerah di Kedah hari ini,susulan cuaca panas di negeri itu termasuk beberapa daerah yang berada pada tahap dua (gelombang haba).

RINGKASAN BERITA AI

Pelaksanaan solat sunat itu dianjurkan oleh pejabat agama daerah masing masing iaitu melibatkan 12 daerah di negeri itu.

Di daerah Yan,seramai 300 jemaah hadir menunaikan solat sunat Istisqa di Masjid Jame’ Badlishah Pekan Yan yang bermula pukul 8.30 pagi tadi. Solat sunat dua rakaat memohon hujan dipimpin Pegawai Penyelaras Masjid Daerah Yan Mohammad Azrul Afifi Salleh.

Sementara itu,menurut Jabatan Meteorologi Malaysia (MET Malaysia) setakat pukul 8.00 pagi tadi terdapat tiga kawasan di Kedah berada pada tahap 2 (gelombang haba) iaitu di Pokok Sena,Pendang,dan Baling.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.

Terbaru

Pautan mesra

Back to top
© Hak cipta 2009-2020 Rumah Melayu      Hubungi kami   SiteMap