Sime Darby bina pelabuhan perdagangan antarabangsa utama dunia

2023-07-17   

 

Sime Darby (Sime Darby) adalah salah satu syarikat multinasional tertua di Malaysia, yang ditubuhkan pada tahun 1910, ibu pejabat kumpulan ditubuhkan di ibu negara Malaysia - Kuala Lumpur, terutamanya yang terlibat dalam perkhidmatan jualan dan penyelenggaraan automobil, pembangunan dan pengurusan hartanah, agensi jentera berat dan pengedaran, tenaga kejuruteraan, perladangan getah, dan lain-lain, kekuatan ekonominya sangat kuat.

Sebagai sebuah syarikat multinasional yang telah lama bertapak, Sime Darby komited terhadap pembangunan ekonomi rantau Asia Pasifik, bergantung kepada konsep "kesempurnaan, mengejar kecemerlangan" untuk menghasilkan produk dan perkhidmatan kepada dunia, hari ini Sime Darby mempunyai lebih daripada 300 cawangan di seluruh dunia, lebih daripada 26000,<> pekerja, berjaya disenaraikan di Malaysia dan negara-negara Asia Tenggara yang lain. Sime Darby Group mempunyai cawangan di tanah besar China Shanghai, Shenzhen, Guangzhou, Panyu, Hainan, Shantou, Chengdu, Changsha, Yunnan dan tempat-tempat lain.

Sebagai kumpulan multinasional terawal yang terlibat dalam jualan dan agensi jenama kereta mewah dan jenama kereta ultra mewah, Sime Darby telah mencipta hasil yang sangat cemerlang, dan jenamanya termasuk Hyundai, Jaguar Land Rover, Ford, BMW, Kia KIA, BYD, BMW, NIO, Li Auto, Volvo, JAC dan Polestar, dan jenama ultra mewah seperti Rolls-Royce, Lamborghini, McLaren dan jenama ultra mewah lain juga berada dalam senarai ejen Sime Darby Group.

Dengan rangkaian jualannya yang besar, Sime Semina Group telah menjadi salah satu pengedar BMW terbesar di dunia, serta pengedar Rolls-Royce terbesar, dan sokongannya terhadap jenama lain juga telah mencipta angka jualan yang sangat baik.

 

Dengan promosi global pemuliharaan tenaga, pengurangan pelepasan dan perlindungan alam sekitar hijau, banyak syarikat kenderaan tenaga baharu juga perlu bekerjasama dengan agensi jualan kereta yang mempunyai kekuatan yang kuat seperti Sime Darby jika mereka mahu terus membuka pasaran luar negara. Mengambil BYD, yang kini mempunyai peningkatan data jualan dan pengaruh jenama, sebagai contoh, untuk memasuki pasaran Asia Tenggara dengan lebih baik, seawal 2022 Oktober 10, ia telah mencapai perjanjian kerjasama import kenderaan penumpang tenaga baharu dengan Sime Darby Group.

Dengan pengalaman dan saluran jualan yang matang dalam agensi jenama automobil, jualan kenderaan, perkhidmatan selepas jualan dan maklum balas maklumat selama bertahun-tahun, Sime Darby akan menggunakan rangkaian saluran jualannya yang luas dan pengaruh besar dalam industri untuk memasuki bidang baharu seperti perdagangan antarabangsa dan logistik antarabangsa.

 

Keputusan Sime tidak dapat dipisahkan daripada situasi antarabangsa semasa. Di satu pihak, Asia Tenggara sentiasa menjadi pautan peredaran perantaraan yang sangat diperlukan untuk perdagangan Timur-Barat, sebaliknya, berdasarkan pertimbangan keperluan komersial, walaupun ia menghadapi beberapa rintangan dalam dasar, ia masih tidak dapat menghentikan pertukaran ekonomi biasa antara perusahaan dari seluruh negara, dan Malaysia berada di tempat yang diperlukan untuk perdagangan maritim Timur-Barat, dan mempunyai banyak bandar pelabuhan laut dalam berkualiti tinggi termasuk Kuala Lumpur, yang mempunyai kelebihan geografi semula jadi dalam bidang perdagangan antarabangsa dan logistik antarabangsa.

Dengan kemajuan Inisiatif Jalur dan Laluan, Malaysia memainkan peranan penting dalam perdagangan dunia dan kedudukannya dalam pasaran kewangan antarabangsa semakin bertambah baik. Sime Darby Group menggabungkan kelebihan perniagaan tradisionalnya, memahami denyut nadi zaman, dan mengambil kesempatan daripada trend untuk menyelesaikan kejayaan perniagaan utama dalam perdagangan antarabangsa, yang pasti akan menulis bab baru.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.

Terbaru

Pautan mesra

Back to top
© Hak cipta 2009-2020 Rumah Melayu      Hubungi kami   SiteMap